Kakšne strani

Strani

Faza izdelovanja spletne strani

Celoten proces izdelave spletnih strani ne zajema zgolj enega programerja. V proces je vključenih kar nekaj strokovnjakov, od komercialista, strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani, mojstra za css in html, tekstopisca ter grafičnega oblikovalca. Na koncu ne smemo izpustiti še unix administratorja, ki vaše nove spletne strani pravilno namesti na spletne serverje. V primeru, da manjka samo eden od zgoraj napisanih členov v dolgi verigi ljudi, ki se ukvarjajo z novo internet stranjo, je končni rezultat vprašljiv.

Zaradi današnjega hitrega tempa življenja je več kot pomembno, da bo osebi, ki vaše spletno stran obišče, takoj jasno, kaj je vaša dejavnost in kaj mu želite sporočiti. Zelo pomembno je, da ga unikatna vsebina in podoba internet strani prepričata v nadaljnje pregledovanje ostalih strani. Nujno je še posebej poudariti, da morajo biti na vidnem mestu poudarjeni pomembni podatki in vsebine ter hitro dostopne povezave za nadaljnje branje in preprosto vzpostavitev kontakta z vami. Že v sami podobi je torej pomembno upoštevati enostavnost iskanja osnovnih in izločitev odvečnega klikanja, kar se bo odražalo v zadovoljstvu vaše nove stranke, ki se bo na dobre spletne strani zelo rada vračala.

Izdelava spletnih strani je korak, ki sledi vašemu strinjanju z novo grafično podobo vaših novih spletnih strani. Najpomembnejši del celotnega postopka oblikovanja spletnih strani je prav gotovo postopek končnega kodiranja html kode vaše spletne strani. Z upoštevanjem sodobnih tehnologij W3C, CSS in XHTML ter s pomočjo naših dolgoletnih izkušenj pri programiranju spletnih strani, h programiranju pristopimo strokovno. Statične internet strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju spletnega brskalnika. Primerne so predvsem za predstavitev dejavnosti in storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Taka spletna predstavitev je primerna za veliko večino firm. Tehnika, ki se uporablja je HTML v tesni povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti take izdelave spletnih strani so v ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih spletnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo spletnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja spletne strani s strani spletnih iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalnikih, medtem ko stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi uvrstitev slabša. Kot že rečeno morajo imeti dobri CMS sistemi to že rešeno.

Programiranje internet strani

Oblikovanje internet strani s samostojnim urejanjem vsebin je namenjena zlasti lastnikom spletnih strani, ki morajo sami, v vsakem trenutku, opravljati spremembe na svojih internetnih straneh. Prav tako je sistem zelo primeren za spletna mesta, kjer se spremembe informacij dogajajo večkrat na dan in se morajo te spremembe informacij na spletu odražati takoj. Kvalitetna optimizacija spletnih strani je izjemnega pomena za resnično povečanje obiska vaših internetnih strani. Le strokovno izbrane ključne besedne zveze vam prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki pridejo na vašo spletno stran z iskalnikov so preverjeno najbolj dobičkonosen obisk internet strani, poleg tega, pa je ta obisk spletne strani tudi brezplačen. Že v prvi fazi postopka izdelave internetnih strani načrtujemo postavitev ključnih fraz, ki ki opisujejo vaše področje delovanja. Ob zaključku procesa oblikovanja pa v sodelovanju s stranko in z uporabo naših posebnih ter našega strokovnega znanja, naredimo še podrobno optimizacijo internetnih strani za najpomembnejše ključne fraze. Prvi korak načrtovanja celotnega projekta je izbira osnovnega internetnega naslova oz. spletne domene. Ko se dogovorimo o projektu izdelave spletnih strani vam za začetek svetujemo kako najbolje izbrati internetno domeno. Z vašim tesnim sodelovanjem ter ob upoštevanju imena vaše firme, področja dejavnosti s katero se vaša firma ukvarja, skupaj skrbno izberemo najboljši internetni naslov.

Zaključni del celotnega projekta grafičnega oblikovanja, postavitve in optimizacije spletnih strani, je vpis internetnih strani v posebne imenike in iskalnike. Strokovna prijava izdelanih strani je všteta v strošek celotne izdelave internetnih strani. Po zaključku projekta oblikovanja internetnih strani in po pozitivni potrditvi naročnika, da je s končno izvedbo projekta popolnoma zadovoljen, te internetne strani strokovno prijavimo v vse pomembnejše svetovne in domače spletne iskalnike. Spletno oglaševanje oz. internetni marketing je dejansko najboljši način promocije izdelkov, dejavnosti, storitev ali podjetja. Razlogi so različni, eden glavnih pa je predvsem ta, da je spletno oglaševanje cenovno najugodnejše, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so televizija, radio ali tisk. Stroški spletnega oglaševanja so odvisni od več parametrov, daleč najpomembnejša pa sta dva. Prvi parameter je razmerje med številom dejanskih prikazov vašega spletnega oglasa in dejanskim številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi dejavnik pa je število tistih spletnih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš internetni oglas in nato naredili željeno akcijo (nakup, vpis podatkov, ...). Dejanski rezultati spletnega marketinga so enostavno merljivi, kar vam zagotavlja takojšen vpogled v učinkovitost trenutnega oglaševanja, obenem pa vam omogoča tudi hitro prilagoditev nastavitev, ki nato zagotovijo še večjo učinkovitost spletnega oglaševanja. Kvalitetna izdelava internetnih strani in izrada stranica je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih spletnih strani. Samo pravilno najdene ključne besede vam prinesejo ciljne obiskovalce. Kupci, ki so usmerjeni na vašo spletno stran z iskalnikov so zanesljivo najbolj dobičkonosen obisk internet strani, poleg tega, pa je ta obisk internet strani tudi popolnoma zastonj. Predloga originalne grafične podobe strani, ki vam jo pošljemo v predogled, vsebuje celotno postavitev spletnih strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Grafična podoba nakazuje tudi celoten izgled naslovne strani in ostalih podstrani. Po vaši oceni predloge nove podobe spletnih strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo s samo izdelavo vaših strani.

<< Domov