pnevmatike

Montaža zimskih in letnih pnevmatik po nizkih cenah

Zakaj kupiti kvalitetne zimske pnevmatike ali letne gume?

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v R Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocestah in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko prepove promet. O prepovedi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, tam, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocesti in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avto pnevmatike naj bi bile ustrezno nameščene. Najbolje je, da jih namesti izkušen serviser ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo gum pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni dokaj visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne gume. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih gum z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za obvezno zimsko opremo štejejo tudi letne pnevmatike na vseh 4 kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Le zimske gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske pnevmatike tudi pri temperaturi pod sedem stopinj celzija dovolj mehke, da bodo zagotovile ustrezni oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjavanje zimskih ali letnih gum je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil ustrezno pripravite na sneg in poskrbite za vašo in tujo varnost. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave pnevmatik. Tudi najboljše znamke pnevmatik lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske pnevmatike mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma pravilno ter tudi primerno centrirane. Ravnotako vam bo vulkanizer ocenil stanje gum in vam svetoval primerno menjavo.

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avta, • ker boste na cestah varni ne glede na vreme, • ker kvaliteto zagotavljajo priznane blagovne znamke, • ker boste varni pred zakonom, • ker kakovostne zimske ali letne gume zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih pnevmatik ali letnih gum si boste zagotovili ugodne cene in kakovostne blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno tradicijo. Zaradi izboljšane tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj vzdržljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material z leti obrabi, zato je pnevmatike potrebno menjati vsakih nekaj let. Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih lastnostih, saj so namenjene uporabi v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske pnevmatike za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu najpomembnejša, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za kakovostne pnevmatike in jih menjate dvakrat letno, da boste v prometu popolnoma pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov